Drawings/Tekeningen periode 2017/2006

uit 2006 tot 2020 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Het afscheid

2020

Tekening in gemengde techniek/grafiet en pastel. Gemaakt voor Kunstenaar/docent Piet de Ridder, naar aanleiding afscheid 45 jaar artistiek begeleider van Lucas Gilde Beverijk/ Amateur kunstenaarsvereniging

Verbindingen

2012

Vanuit het gesteente.

Achter de Coulissen

2011

Voorstudie nieuw schilderij

Begin van het Einde

2008

Voorstudie.

Gevangen in Welvaart

2007

Voorstudie.

Landing

2007

Gemaakt naar het thema 'evolutie'De tekening is gedeeltelijk (links) met houtskool en met tekenpotloden (rechts) in verschillende hardheden gemaakt.

Brede Heupen

2007

Thema: Evolutie

Verwondering

2007

Thema:Evolutie

Langzaam Maar Zeker

2007

Thema: Evolutie Verkocht.

Loom Voorover

2007

Thema: Evolutie

Verborgen Schoonheid

2007

Thema: Evolutie

Appel

2006

Appel.Genot, vooral seksueel -een symboliek die mogelijk verband houdt met de vorm van een lengte doorsnede van het klokhuis die aan een vulva doet denken. De appel werd op veel plaatsen gebruikt als een symbool van liefde, huwelijk , lente, jeugd, vruchtbaarheid en een lang leven of onsterfelijkheid- en in de christelijke traditie daarom ook voor verleiding.

Peer

2006

Peer, een moeder of liefdessymbool waarvan de erotische associatie vermoedelijk is afgeleid van de vorm van de vrucht die aan een voluptueus vrouwenlichaam doet denken. De peer was in de griekse mythologie verbonden met de griekse godin Hera.

Perzik

2006

Perzik, Een van de meest begunstige van alle Chinese en Japans bomen met symbolische betekenis, waarvan hout, bloesem en vruchten verbonden zijn met onsterfelijkheid, lang leven, lente, jeugd, huwelijk en beschermende magie.

Pruim

2006

De laatste tekening in een reeks van 6 is de pruim. In China waar de oosterse pruimenboom vroeg bloeit, een belangrijk symbool van zowel lang leven als maagdelijkheid of huwelijksgeluk. Omdat de bloemen al aan het einde van de winter verschijnen, is de pruimenboom, samen met de pijnboom en bamboe, een van de Drie Vrienden van Koning Winter.

Ontbijtje

2006

Momentopname van een ontbijtje, realistisch in beeld gebracht.